Blinderitsvoet Husqvarna Viking

Een blinde rits wordt altijd aangebracht voordat de naad wordt genaaid. De blinde ritsvoet heeft twee gleuven aan de onderkant om de ritstenen op hun plaats te houden terwijl u naait. Koop een rits die tenminste 3 cm langer is dan de ritsopening.

Is geschikt voor machines:: 12345678

Prijs: € 35,00 Incl. 21% btw
Voorraad:
4 stuks
Omschrijving

1. Markeer de lengte van de ritsopening op de naadtoeslag en op de rits. De overtollige lengte moet aan de onderzijde van de rits zitten.
2. Open de rits.
3. Plaats het rechtergedeelte van de rits op de stof met de goede kanten op elkaar. De ritstenen moeten op de naadlijn liggen en de bovenstop van de rits 2 cm onder de kniprand van de stof.
4. Houd de rits met uw vingers op zijn plaats en breng het naaivoetje omlaag met de ritstenen in de rechter gleuf van het voetje.
5. Plaats het linker gedeelte van de rits op de linkerzijde van het kledingstuk met de goede kanten op elkaar. Breng het naaivoetje omlaag met de ritstenen in de linker gleuf. Zorg ervoor dat de naald weer perfect is uitgelijnd met de naaldgeleider op het voetje. Naai op dezelfde manier als de rechter zijde.
6. Trek het lipje van de rits omhoog. Plaats de stof met de goede kanten van de stof op elkaar. Plaats het gewone ritsvoetje links van de naald. Wijzig de naaldpositie naar de rechterzijde. Naai de naad onder de rits. Wanneer de rits te lang is, naai dan 3 cm onder de markering met de hand over de ritstenen. Knip het overtollige ritsdeel onder de met de hand genaaide steek af.

 

YouTube video's